Wednesday, July 28, 2010

Redang trip - Day 2 (Morning)

ok, arini sambung citer Day 2 @ redang.

pagi as usual, konon nak tengok sunrise tapi terlajak la pulak. huhu..penat travel + snorkeling 1st day nye pasal la kot. sampai terbabas...

subhanallah~ pics ni zeri yang amik..sempat gakla dia shoot.

pagi nya breakfast buffet..not badla. banyak choice la jugak..bukan malay food je, western pun ada. bubur nasi pun ada..so kalau yang bawak baby tu dont worry, bolehla kasik baby makan sama :D

lepas bekfas, around 9.30 dah kena jerit dengan budak bot 'snorkeling time..snorkeling time'..we all nak gi 2nd snorkeling trip..plan asal nak ke marine park di pulau pinang (budak tu pronounce 'pulau pinam'), tapi katanya air keruh so maybe postponed sebelah petang.

so, pagi tu kami snorkeling di laut dalam jugak berdepan dengan kalong resort. kat sini lokasi best sebab banyak colorful fish, memang banyak gile la..cuma coral tak berapa menarik compare dari lokasi snorkeling 1st day. sara pun join fish feeding. cuma yang spoiltnya, kat sini sara dah mula cranky.

teka aku yang mana antara 3 orang tu?hehe

mulanya aku turun dulu snorkeling, so biar zeri yg jaga sara. tak sampai 10minit pun aku turun. bila laut tetiba bergelora, dan aku pun dah bape kali tetelan air masin so aku pun naikla. kasi chance la papa sara turun pulak. tapi nye, bila aku nk amik sara je mula la cranky balik.. menangisla. serba tak kena. bagi susu tak nak.

aku try pujuk kasi ikan makan roti. dia pun excitedla nak kasi ikan makan..sekali ada mamat bot tegur dia. menjerit² dia....tu la mslh mek ni, terkena org tegur time mood dia tak baik memang dia akan wt perangai camtula..kalu mood baik, siap main cak² lagi...taktaula sama ada sara takut tgk muka mamat tu yg brutal..rambut pun ala punk gitu. aku sendiri gerun!

tgh sara ngamuk tu, papa nya naik atas bot..dia cakap dari dlm laut ley dengar suara sara jerit. nak snorkeling pun tak jadi.. so jawabnya papa sara la dok atas bot, aku dapat turun kali ke-2...huhu..

banyak betul fish!!!!



lagi fish!


sara tengah busy kasi ikan makan roti...roti bakar sapu butter kaya lagi tau! tu bekal papa sara sebenarnya..hahaha



layan clips sara tengah beri ikan makan ni..time ni mood dia pun cam ribut taufan jugak.

lepas tu dia wt perangai lagi bila roti yang kasik ikan makan tu dah abis..serentak tu, kami yg dalam laut ni disuruh naik atas bot..'balik woi..balik woii...ada budak nangis'..aku tau dah kenapa! sian dorg, tak dapat nk snorkeling lama2..suppose 1 jam tapi dapat 20minit je..gara² sara cranky..sure ramai yang menyalahkan kami.. huhu :(

balik je bilik aku plan nak turun laut sebab tak puas snorkeling. tapi, zeri dh bg arahan suruh jaga sara. so, tepaksa mengalah..dia gi sambung swimming. aku plak uruskan sara. memang tak puas..hopefully petang ni mood sara ok. petang ni last time nak snorkeling..

balik tu budak bot tny, nape sara melalak. aku cakapla sara nak join swimming sama..ye la asal tgk ktorg terjun bot je dia melalak nak ikut. pehtu budak tu kata..'laaa nape tak cakap, boleh abang bawak adik swimming sama'...laaaa yeke!!! aduii frust betul kitorang! sara siap babai lagi budak tu..mood da okla tu..yg sebenarnya sara jeles kitorg berenang tak bawak dia..tu yg melalak je tu..huhu

okla itu je..nanti aku sambung lagi k..sakit peyutla..nak gi bank jap!

8 comments:

irvanqiesy said...

mmg teringin sgt nak pg redang, tp apekan daya, anak2 masih kecil...huhuhu...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..sian plak kena paksa balik.aku bila nak snorkeling gak ni..hehee

Lin said...

mama irvanqiesy,
takpe.tunggu anak dh besar baru pegi.dorg pun boleh join snorkeling :D

eliss,
tu la ..sgt terkilan.tapi demi anak,ikutkan aja..

mariaariffbaby.com said...

wah..bestnya p snorkelling!
next year plan ngan hubby la p redang

isabelle said...

tiap kali i nak ke sana, my fren yg keje bwk bot akan ckp perhentian lbh best. so 3x tu i pegi perhentian je. bila tahun la nak smpi redang

Lin said...

mariaariff,
mmg best..ajakla hsband..syok tau!

isabelle,
waa best eh.itula hsband ckp next year nk p perhentian..tapi klu peknen tak dapekla kot.huhu

MeL MikaiL said...

redang pn besh! teringin nak gi laguna beach. kwn i kata cantek gile tempat tu..

Lin said...

mel - yup! memang cantik.klu gi redang, resort tu memang akan nampak jelas dan tengah² island..cun sgt! nak honeymoon sesuaila dok situ..malam ada live band..best gile...ktorg lepak layan dengar lagu je la.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...