Thursday, August 26, 2010

berbuka di The Spread @ The Gardens Hotel

semalam aku cuti masak. ye!!!

first time la kitorang makan kat sini..actually aku rasa dah berkurun abad tak pegi midvalley.last time pegi mid valley masa sara berumur 6-7bulan kot..arggh can't remember!

foods ok la, rasa pun not bad dan lots of variety. cuma aku ni bukan kuat makan sangat. so rasa cam tak berbaloi je dengan bayaran RM78 tu. tapi since free, pegi je la..dah company sponsor..

dengan si sara kitorang angkut, nasib baik ada anak kawan zeri gak. nama lebih kurang, alya batrisya. :D bolehla berkawan...dan bersyukur sangat, sara well behave sepanjang kat sana. cuma cam biasala, dia bukan nak makan sangat..banyak main dengan foods je. asalkan dia tak mengamuk sudahla. sebab utama, dia dah kekenyangan pun. sebelum pegi situ, dia dah balun abis bun sosej . huhu..


nampak sangat budak ni kebulur. abis roti tu dia balun sorang. time ni tgh tunggu papa selesai solat asar..


my plate..first foods yang masuk dalam perut aku..nasi takkan tinggal ok. nama pun tekak melayu..makan lauk je mana kenyang <--alasan!
his <- this is the 2nd plate ok! jgn terkejut.. sian my husband, kawan dia kuat mengusik, siap snap pics nak tag kt facebook..huhuhu


this is my all time fav! oyster!!!!!!

paling aku suka, dapat lepaskan gian nak makan oyster...aku suka makan plain camtu je letak lemon juice...marvelous! zeri pandang dengan muka 'geli'... sedap peeeee!!!! rugi tak makan tau!


dessert for me and sara <-share la pasal aku tak kuat makan. jgn bazir.


dia lagi suka makan tembikai dari foods lain,..huhu

see, tak banyak pun yg aku makan..pas solat maghrib, aku sambung makan fettuccine pulak, ada 2 types sauce carbonara and tomato. then last yang aku telan, ice cream for dessert. tak sempat nak usya foods yang lain, kena gilir jaga budak kecik. huhuhu...

balik rumah sampai kul 10 camtula..terus rasa badan flat. akibatnya, sahur pagi tadi makan nasi goreng bodo dengan daging dendeng frozen yg dipanaskan.

notes : oh, jgn risau..kat situ ada surau cuma utk perempuan, sila bawak kain sembahyang sendiri. lagipun aku rasa surau tu macam baru diwujudkan. coz, surau tu asalnya bilik hotel..diorang just keluarkan perabot je...nak wuduk pun guna paip bath tub. huhu

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliur jugak tengok tiram tu.. sabtu ni aku berbuka kat concorde.

Lin said...

eliss, concorde mana? concorde kl buffet ramadhan tak halal, semak dlm jakim.

mizz sue said...

dah besar qaisara..makin comel!

azzamoro said...

buffet dia harga bape per pax eh?

Elyn said...

apa rase oyster tu lin?? ekeke i pun geli nk try woooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...