Tuesday, August 10, 2010

dah ready?

sibuk eh makcik-makcik, akak-akak, abang-abang, pakcik-pakcik kat dapur tu. tengah buat apa tu?

tengah prepare untuk bulan puasa nanti...

oh..blend bawang.

oh..blend cili kering.

oh..buat inti popia.

oh..masak sagu gula melaka.

oh..buat dadih blueberry.

oh..buat sambal ikan bilis.

sakannye makcik-makcik, akak-akak, abang-abang, pakcik-pakcik buat persiapan ye nak sambut puasa..dah macam nak raya pulak.

persiapan nak solat terawih?
persiapan nak berpuasa?
persiapan nak bertadarus?

3 perkara penting tu dah ready ke makcik-makcik, akak-akak, abang-abang, pakcik-pakcik?
asyik² pk makan je ye...hehehehe

opsssssss......................

nota : cerita di atas bukan cerita diri penulis sebenar. :P

3 comments:

CuppyCakeMommy said...

alamakk..
saya makan cili la..skang terasa kepedasannya

Lin said...

siti,
u terasa? hahaha i pun terasa u...kisah di atas tak lain tak bukan..ehem² malu² tucing plak i :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku tak buleh pose.sedih :( selalu kat ofiz aku memang ada tadarus every ramadhan.Insya Allah tahun ni pun join.
selamat berpuasa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...