Wednesday, September 1, 2010

sad story

sekarang ni, tengok blog ni pun dah naik menyampah.

bulan ni memang kami suffer. servis kereta comel aku tu yang dh lama tak servis, terbang melayang 500. budget tak sampai 500. and then, ari yang sama kereta zeri pulak bateri kong. paling sadis, kereta tersadai di pasar tani depan office aku ni. nasib baik rumah officemate dekat, terpaksa tebal muka tumpang. siap melencong ambik sara kat taska lagi. sian si kecik tu, tinggal dia dengan sorang budak lagi tengah main kat playarea dalam taska tu. terbang lagi 200..duit mengalir cam ayaq. tapi nak buat camne, semua tu dugaan...hadapi dengan tabah!

esoknya, mamai punya pasal cadar yang basah dengan air kencing si kecik tu sekali dengan handphone zeri masuk dalam washing machine. so tamatla riwayat W850. dalam kepala dia tu dok mencongak nak BB tapi pk balik tak perlu membazir kalau setakat hanya guna basic function (call dan sms je), tak perlu handphone yang canggih....utamakan keperluan daripada kehendak...

adakala kebenaran itu pahit ditelan. tapi terimalah teguran tu. ambil dari sudut positif. mula² memang terasa down sangat. terasa seolah semua hasil kerja sebelum ini belum mencapai tahap yang dikehendaki. now aku seperti tersedar dari mimpi, hasil kerja tip-top camne pun itu takkan membuktikan apa² kalau attitude hampes..ape pun, terima kasih atas teguran ikhlas itu.

7 comments:

CuppyCakeMommy said...

ala..sianya u babe..takpe sabar2..rezeki ada di mana2..mb kali ni bukan rezeki u..happy ok

p!nkerton said...

sabar ye lin, sume yg jadi tu ada hikmah sebaliknye, insyaAllah. mebbe ada rezeki lain dtg bergolek pas ni ;)

isabelle said...

ada la kot yg kita terlalai drp apa yg tuhan suruh, tu yg tuhan duga tu.
ataupun maybe saja je Dia nak test.
sabar ye?

mummy_adam said...

xpe, insya-Allah ada rezeki yang lebih baik lepas nie dapat tu.. sabar k..

m@y said...

banyakkan bersabar k lin.insyaAllah,ada hikmah ujian di penghujung ramadhan ni..

Lin said...

siti,
tu la..i anggap tu bukan rezeki i.ada yg lagi baik utk i.

fatih,
harap lagi mantap la..keke

isabelle,
betul tu..i kena muhasabah diri. mmg ada je silap kita ni. cuma sedar atau tak sedar atau saja buat tak tau.huhu

ena,
sabar..sabar..hehe

may,
ye..dugaan di bulan puasa. ada hikmah yg menanti. tu yg wt aku tenang..tq.

Elyn said...

sabar lin.. itu la org ckp dugaan nak dtg kite mmg tak nmpk. tp percaya satu je.. mungkin ade hikmah kot sebalik ni!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...