Friday, October 15, 2010

hambar

yes, lately aku jadi teramat malas nak menulis di blog ni. ada masa tu, buka sekali je sehari. lepas tu tutup tak tengok dah...blogwalking pun jarang sekali. tahla..taktau nape..aku sekarang suka baca celoteh orang sebenarnya..tapi lately, aku suka baca satu blog ni. dia suka cite perkara yang boleh mengimbau nostalgia zaman dulu2...tu yang buat aku leka..lepas tu nak menulis pun dah tak de idea...sebab apa yg aku fikir dan nak tulis selama ni dah ada di situ..so, aku just enjoy je baca..blogger ni suka cetus kontroversi jugak. tapi tu yg buat aku suka baca entry dia..ada masa tu merepek/merapu..tapi layankan aja..kekeke

ohye, aku cuti esok sampai senin. alhamdulillah, urusan mak aku selesai..berminggu2 tunggu feedback dari TH, at last lulus juga permohonan. insyaallah, isnin ni ayah dan mak aku akan berlepas ke tanah suci bagi menunaikan fardhu haji..harap kawan semua dapat doakan mereka selamat pergi, selamat dan sihat sepanjang berada disana supaya dapat menunaikan ibadah haji, dan selamat pulang ke pangkuan kami..amin..

esok aku bertolak balik kampung. rasa tak sabar pulak, macam nak balik raya..paling seronok, semua kerja aku dah selesai kan malam ni gak. dah siap emel kat bos ngan anak buah sekali..terkejar2 gak aku arini.. udahla dari pagi dok betapa dalam blik server sampai nak kejung aku dibuatnya..tunggu mamat vendor tu siapkan keje dia. sampaikan lunch tghri tadi pun suami kesayangan antakan makanan (so sweet..mekasih sayang..sampaikan kawan aku, intan ngan cm kata sedap tau ketam masak lemak yg mak mertua masak..kalau boleh nak lagi<--ayat bodek. kekekeke).

lepas tu janji nk dating ngan ex-officemate pun tepaksa cancel last minute, sebab testing abis pun da dkt kul 1..mana sempat nk kuar..kul 2.45 kang meeting. so nak tanak, aku postponed next week. sori hajar! :(

pastu, asalnya petang tadi meeting ngan vendor jek. sekali pengarah soh continue demo sistem lain pulak. udah! aku dah budget sure anak buah tak siap lagi wat enhancement, kebetulan immediate boss aku soh wat pindaan last minute. ye la, patutnya meeting minggu depan. so, budget mesti dapat siap ari isnin ni la. tetiba je pengarah soh demo tadi. nak tanak, demo je la setakat yang siap....nasib baikla mood memasing ok. tapi ok juga wt arini, at least dapat feedback dr user awal2 ni senang la keje ktorg. takdela last2 nanti diaorg soh tukar camtula camnila...end up abis meeting dkt kul 6lebih..

balik je ke bilik aku, roomate jerit..yeeeeahh!!! PTK mansuh! amboi suka betul.kekekeke..aku taktau ape pun psl budget arini. tapi alhamdulillah, dapat gakla duit raya haji.muahahaha. bolehla aku belikan belt utk suami tercinta. sian tengok belt dia dh koyak.

tot tet tot tet cik bedah balik rumah sampai pun dah dkt kul 6.40 camtula..elok je aku masuk parking keta kat porch, menjerit anak dara kesayanganku..mama!mama! yeye! mama! (menjerit lompat2 macam setahun tak jumpa!yela..arini dia dok rumah ngan papa ngan atok dan nenek, malam sblmnya family mertua datang dari johor). neneknya ngadu, petang tadi dia bangun tido menangis2 cari mama kat dapur..hehehe, rasa syahdu+happy lak bila nenek dia cakap gitu. sara ingat juga kat mama ye..sori sayang, mama tak blk lunch hour tadi. kalau tak de keje tadi, sure mama blk jenguk sara dah.

pastu mlm tadi aku pun pulunla siapkan keje...dah siap emel kt bos baru ley makan, packing beg balik kampung, lepak2 dan tulis belog.kekeke...tgkla dari takde modal nak bebel dah jadi karangan 100 perkataan(ye ye jek). cukupla aku bebel arini. takde ape pun aku cite kan? just aktiviti seharian aku je. dah nama pun belog ni diari..so cite je la apa aku wat seharian ni. okla, sblm aku terlanjur lebih jauh baik aku stop dulu..nak sambung tengok drama korea cruel love sambil peluk sara yang dah lena tdo kat sebelah aku ni..daa..selamat malam semua!

3 comments:

aizuemi said...

hahhaha.. dia yg jarang blogwalking skrg.. pastu marah2 org tak gtau org g padang.. kan kan kan?

mariaariffbaby.com said...

kita pun..kekadang ada masa blog ni terbiar jek..
tuh mmg ke mim aliff lam sim..

ps: syukur la kan dapat bantuan tuh..better than nothing!

Lin said...

zu, kak lin baca je..tapi tak pay attention..baca sepintas lalu..takpe, esok ko pegi lagi sure akak kirim 1 bundle kain sulam.haha

maria,
same to me lah dear..jadi malas sgt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...