Wednesday, October 13, 2010

MAMA, NAK AYUR!

cam lama tak jenguk blog. podacit, baru 4ari! muahahaha..
actually, ni pun baru je masuk office. 2 ari sudah berkampung di klcc, aku attend nict conference. ada sesape pegi? rata2 yg pegi sume 'bos besau'..aku jek kecik seperti orangnya..yang pasti aku bertembung dengan 2ex-boss. ye la al-maklumla company lama aku tu salah satu gold sponsor event tu..

arini cam takde modal nak kongsi. cuma lately aku happy bila tgk sara dah mula 'berselera makan macam orang dewasa'..bila petang je ambik dia kat taska tgk cam kebulur jek. so malam mesti kena makan jugak. dan utk pengetahuan korang, fav food dia for now adalah SAYUR!

bila aku masak nasi je dia memang tak sabar nak makan..lepas tu mulut tu bising sebut 'MAMA, NAK AYUR!,MAMA NAK AYUR! selagi aku tak suap, selagi tu dia bising. paling seronok, dia suka makan bersuap. lagi mama suka sara.takdela bersepah! hehehe...bila lagi nk suap dia kan? last dia makan suap pun masa dia baby..lepas tu bila dia dah ada keinginan dengan makanan, dia tak nak aku suap. mesti nk makan sendiri yang mana seronok main ngan foods dan sudu..so now, kalau nak masak mesti kena ada sayur dalam menu. bagus lah camtu, ikut jejak langkah aku..jgn cerewet memilih tak makan sayur sangat macam papa dia. cjangan jadi cam papa diala, certain sayur je papa dia telan..tu sebab daun selom pun tak kenal.kekekeke..soh beli daun selom, daun lain yang dibelinye.

oklah..itu saje nak merepek. daa..nk blk awal la arini. sian sara, da 2 ari mama balik lambat. dahla smlm dia tinggal sorang je kat taska sampai maghrib. seingat aku, ini kali ke-2 sara jadi last kids yang tinggal kat taska..1st time aritu masa dia baru je umur sthn..isk, tak dpt bayangla kalau aku mmg tiap2 ari blk lambat..sian dia. semalam pun tengok dia dah menangis pilu..mesti pk, 'napela mama/papa tak datang lagi..mama/papa tak ingat kat dia ke?' bila dia tengok kawan aku datang jemput lagila dia melalak beguling kat lantai tak nak ikut..huhu..okla, arini nk blah awal pun. tak nak miss episod drama chinta sama! muahahaha

3 comments:

isabelle said...

bagusnyaaa..
lil adam, dari 1st solid food dah ajar pun, skrg dah reti xnak mkn sayur. cisss

Hazniza Zin said...

bagus~! jarang2 budak nk makan sayur.

Lin said...

isabelle,
tahla..sara ni ayam kureng..ikan kalau terkena gaya dia makan juga. now her fav udang!lepas tu sayur 1 menu yg wajib.lega i, dia suka mkn sayur.takdela esok dah besar cerewet sgt.

ija,
true. anak sedara aku semua makan letak sayur tepi pinggan. zeri pun sama.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...