Friday, November 12, 2010

1001 alasan

banyak sangat nak list down sampai 1000..so, 10 saja cukup la ye..setelah tak lena tidor malam..setelah fenat, pening kepala..so aku dah putuskan. hatiku telah dicuri oleh MR SATIO..

10 alasan kenapa aku nak sangat Mr Satio?

1. hp rosak seperti yang aku dah ceritakan dalam entry ni!

2. camera mantap! 12MP, the highest pixel so far antara hp lain. dan sony memang terkenal dengan kualiti gambar yang cantik. kenapa tak go with 'digital camera'? sebabnya, aku rasa bulky! digital camera dah ada seketul pun..pixel 7MP je. tapi sebab aku tak suka semakkan handbag dengan 2-3 gadget. melecehkan! digital camera hanya digunakan untuk special ocassion je. tapi with hp camera, aku boleh snap photo on the go. nak lagi, kalau sara buat 'aksi stunt' mengejut. kan lebih cepat nak snap? kualiti gambar? memang tak dapat disangkal lagi..tengok je gambar bawah ni..

contoh gambar yang diambil menggunakan Mr Satio..

pic source : JustKhai
nak tengok photo lain, korang boleh pegi link ni.

macam pro je kan? kualiti gambar tu sikit lagi dah setaraf dengan DSLR la..nak beli dslr tak mampu la. lagi pulak, aku memang tak suka gadget yang bulky ni.

3. touchscreen.
hehe..ni percubaan pertama nak guna touchscreen. jenuh dah tangan ni sakit tekan keypad hp. sampai berkedut hujung jemari ku.hahahaha..alasan. so alang² tukar hp baru, so upgrade la terus ikut teknologi terkini kan. :D

4. wifi
oh..hp aku yang sebelum ni lengkap je aku rasa cuma kekurangannya 1 je..takde wifi. yang buat aku frust...alasanya, kat rumah aku jarang bukak notebook. kalau bukak je mesti layan drama korea je pun kan..so kalau ada wifi, lagi senang. bolehla aku update blog. macam rajin je..dah dpt esok, belum tentu rajin. nama je alasan kan? aci tak?

5. video call
hp lama pun boleh video call juga, tapi tak jelas. nampak muka orang sana tu blur..tapi untuk satio ni, kualiti much better dari hp lama. ramai yang suggest aku angkat iphone. but then, again..aku prefer camera + video call dari yang lain. nama pun blogger, so camera tu satu keperluan la...hihi..iphone 4 tak silap aku 5MP je kan? tu sebab, satio bertakhta di hatiku setakat ini..ada brand lain yang ok? sila suggest lagi..

6. GPS
ye..hp ni pun dh ada built-in gps. and tak silap terbaca review, boleh install garmin dalam ni jugak. ok, bab ni aku tak explore abis lagi. lagipun, kalau ada belum tentu berguna. kecuali kalau terdesak kan..

7. wide screen
ye. sebabkan skrin yang lebih lebar tu pun satu. lebih kemas. takde lagi keypad tertonjol. memang smooth je la screen tuh. hehehehe..nak layan game ke + movie ke puas la sikit.

8....

9...

10...

belum sampai 10 alasan, aku hampa! sebaik saja jejakkan kaki ke SE centre, stok Mr Satio dah abis..now dh keluar model baru..VIVAZ..aduiiissh, fenat je aku survey model tu..dah kena repeat same process again. cuma kurangnya VIVAZ ni, tak boleh front video call dan pixel 8MP je. adakah aku akan jatuh cinta buat kali ke-2 dengan VIVAZ atas alasan kualiti HD videonya yang baik itu? nantikan jawapannya dalam next entry...

4 comments:

isabelle said...

touch screen mmg nmpk elegant lin.
tapi senang rosak.
thats what happened to mine b4. %$^&*%% hangin jer

Anonymous said...

Ηello! Do you know іf they make any plugіnѕ to hеlp
with SЕO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing
very good succeѕs. If you knοw of аny please shaге.
Thanκs!

Hеre iѕ mу web site :: treat heartburn fast

Anonymous said...

Τhis dеѕign is sрectaculаr!
You obviously κnοw hoω to keep а
reader entеrtained. Betwеen yοuг wit and your videos, I was аlmost moved to stаrt my оwn blog (well,
almost...HaHа!) Fantastic job. I really
еnjoyed what you haԁ tо ѕаy,
аnd more than that, how уou ρгesentеd
іt. Тoo cool!

My web page - 24 hr Plumbers Solihull

Anonymous said...

Wow that wаs odd. I just wrote an very long сomment but
after I сlickeԁ submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all
that оver again. Anyways, just wantеd to sаy wonderful blog!


my weblog :: Plumbers Solihull

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...