Tuesday, November 2, 2010

long list


cite yang bosan dan aku tak pernah tau ending cite ni. actress adalah orang yang sama yang berlakon dalam drama kat bawah ni.


cite kelakar pertama yang aku tengok. dahla cute je pelakon dia..lagu tema cite ni pun best! cuma cam keterlaluan la plak. boleh plak awek ni keje kat company balak dia pakai costume bunny. muahahaha..sure korang tak paham apa aku bebel.


cite ni pun sedih..tapi plot drama korea ni lebih kurang ja rasanya..lelaki tu eksiden, ilang ingatan..lepas tu nyamar jadi orang lain la konon..pastu pempuan terseksa bila dapat tau ada org lain muka sama macam kekasih dia..borinnnggg..huhu


cite ni sedey gak..tapi tu la tak puas ati, hero tu awat tak ensem pun.hahaha..


cite yang lawak la jugak..jatuh cinta ngan hero cite ni, sebab dia mix american.. paling sadis, aku tengok cite ni tanpa subtitle..ha layankan aje. pahamkan apa yang diorang merepek tu. mula la aku buat skrip sendiri..nasib baikla tang mamat tu cakap aku paham, yela..dah dia speaking english...bukan saja² speaking english pasal plot drama dia gitu, tapi memang dia sendiri tak reti cakap korea macam aku! hahaha


baru je abis tengok cite ni..komen aku, agak slow lembsss dan boring. aku rasa cite ni tak naikkan nama KSW pun. tak macam drama sad sonata/sad love story tu..gandingan dengan heroin pun macam tak kena.. kurus sangatla..tak berapa minat.hehehe

oh..ni lagi satu drama kelakar yang aku suka. plot cite dia yang buat aku boleh tengok sampai abis, ada sedih..happy..romantik. plak tu hero ensem. hehe..lagu² pun sedap..sampai sekarang masih ada dalam hp aku nih.hehe


sebab minat ha ji won. so layan je la drama ni sampai abis..plak tu banyak belakon kat indon. dapatla dengar ha ji won speaking indon. bukan senang tu! haha


yaaa...this is my all time fav drama! repeat ulang tayang banyak kali kat tv ke, cd ke mmg aku tangkap leleh punye. tak boley tahan tengok kisah diorang ni..cinta sejati betul. kalah cinta kasyah dan ayu..hm..nak kena repeat balikla cite ni. tapi cd plak kwn wat reta tak pulang²..aritu plan nk tgk time aku pantang, tapi tak elokla org kata time pantang sedey²..satgi meroyan lak kan.hahahaha


aku suka won bin. actually, aku tak berapa setuju dia reject won bin. comel ape won bin tu. nakal lak tu.hehehe..tapi cite ni sedihla..cuma sedih dia tu tak feel sgt, pasal tgk kat tv..pulak tu dialih bahasa ke mandarin. so ilang feel sedey tu..


even orang kata cite ni best..kelakar..tapi sbb aku tak minat hero, rain. so aku tengok pun skip²..sambil tengok tu kejam mata je la. hero tak ensem, mata sepet. harap badan je tough.hahaha


storyline slow giler...nak feel pun tak sampai. tak rasa sedih sangat..bape kali tengok cite ni aku sangap..penyudahnya, tv tengok aku.


bosan..tak pernah tau ending cite ni..cd cite ni pun taktau mana aku campak.hahaha


which amusement..sampai sekarang, aku tak tau ending camne..tengok drama camtula..ada mood, abisla.takde mood, tak pernah abis..cd pun dah rosak pasal sara buat main. huhuhu..


suka cite ni..tengok peel spastik sam soon yang asyik kene reject ngan laki. malang betul..dia rasa nama dia tak bawak 'ong' dalam idup dia.


kisah budak sekolah kawin awal. bermula dari zaman sekolah sampai la diorg dewasa..memang fav aku lah..


kisah sedih..ending yang buat aku sedih..huhuhu..tapi naik nyampah lak ngan heroin..sikit²..uppa..uppa..(abang..abang)..cuma pasal hero nya fav actor aku, so layankan aja..paling suka pasal tengok gaya dia. mentang² orang kaya, memanjang nampak smart dan macho. dan aku agak curiosla..dalam banyak² drama korea, memang diorang ni respect abis kat bos eh..pegi memana mesti ada bodyguard. lepas tu, sampai kat depan opis, semua staff beratur sambut dia. hahaha..dah macam adegan wajib lak dalam drama korea.


hem..tak berapa minat sangat..tapi bolehla layan. sebab ni 1st drama yang sampai ke malaysia dan hits time tu..


ni drama yang tengah layan..tak sabar nak abiskan cepat..banyak lagi waiting list lepas ni. hahaha..alamak, baru sedar..sara mewarisi sikap 'tamak' dari aku kot..bukan tamak haloba tu! kalau sara ni bila nampak foods melambak depan mata, dia akan makan cepat² lepas tu, tak abis yang kat tangan tu, dia dh request yang baru..macam aku la tu..bila dah banyak sangat stok drama, jadi tamak lak. taktau nak tengok yang mana satu.hahahahaha

ok tu je la kot drama korea yang aku penah tengok. takdela long list sangat pun..nak kata aku fanatic fan tak jugak. aku pilih gak drama yang nk tengok. kriteria pemilihan, jalan cite best tak kisahla kelakar/sedih janji tak bosan! dan hero + heroin sedap mata memandang.

kat sini aku nak share ada 2 clips yang aku suka sangat. aku baru je teringat clips ni masa browse koleksi mp3 korea dalam pc.hehehe. aku minat lagu ni dari zaman anak dara lagi..clips ni lagu je, tapi sedih sangat...touching abes..tengok clips ni je boley wat aku leleh. tapi lagi best, kalau diorang wat drama..sure touching abessss...

Haru / Once upon a day

sedey tak? sedih kan...frust gile la mamat tu..

Kiss

actually, storyline dalam clips lagu kiss ni dah pun diadaptasi ke drama, tapi tak la 100%. cuma sikit tu adala persamaan..yang bestnya drama melayu lak tu.hahaha..tajuk drama tu, Cahaya Hati lakonan Eja dan Fahrin Ahmad. tapi, aku tak berkesempatan pun tengok. kalau tengok, sure aku kutuk habisan!hahahaha..

tapi.. lagu korean yang paling comey dan aku suka..lagu ni..bukan je kanak², orang tua dengar pun terhibur! hehehe..



saje nak share benda gini..sebab ni merupakan satu kegilaan aku satu ketika dulu dan sekarang kot.. korang camne? ada tak kegilaan yang sama cam aku atau lain dari tu?

1 comment:

isabelle said...

gila, gila jugak lin.
tapi x sanggup i tgk citer xde subtitle.hahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...