Wednesday, December 8, 2010

bila dia sudah pandai meminta..

apa korang rasa bila anak korang dah pandai minta sesuatu??

tapi sesuatu ni bukannya barang/benda/toys yang boleh dibeli di shopping complex tu!

meremang bulu roma aku tau!

last week, masa keluarga mertua ada kat rumah diorang tengokla drama indon. adala scene baby tu dalam incubator. terus sara point finger kat tv lepas tu cakap,

'mama....... nak baby!' adala dekat 4-5kali dia repeat ayat yang sama jelas dan terang! (sara dah tak pelat lagi!yeay!)

aku? muka aku rasanya merah padam dah..pasal mil, pil dan adik ipar semua ada. zeri je tak balik keja lagi. semua ketawa..lepas tu pil cakap, 'pegi mintak kat mama'..

haa...amik ko!

hatiku memang meronta juga tapi belum dapat greenlight dari orang itu.

tapi gitula ragamnya..tiapkali nampak gambar baby kat tv ke majalah ke mesti sara akan cakap..'mama........nak baby!' (kalau korang dengar suara sara dengan lenggok sekali, bisa cair dibuatnya!)

lepas tu tiapkali sebut perkataan 'baby', dia akan sambung cakap, 'cakiah' (shakirah) <--the only baby yang kerap dia jumpa (anak kakak aku). sara siap buat memek macam tengah acan baby walhal shakirah takde pun kat situ..haish, sian sara..macam teringin sangat dia nak main ngan baby ye..papa pun janji this weekend nak pegi ampang jumpa cakiah..

cakiah yang bam bam..

but, for now..this is my little angel baby..

biar dia nampak besar di mata orang lain, but for us she's still our little baby..

9 comments:

p!nkerton said...

wahhh permintaannnnn! hihi.. pandai aa sara, ape lagi lin? *wink wink*

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jom laa..next year.ada berani??hahahahaha

Lin said...

fatih,
malu i tau..hahahaha..i kene kenyit mata byk kali la kat hsband kalu gini.

eliss,
haha plan memang next year.insyaAllah.jom! cuma aku yg tak sabar dah.

isabelle said...

hahaha. entah2 zeri yg ajar sara sebut tu, saja nak hint2..hahaha

AshAnas said...

hohoho... serramm... hehe...

Hanz said...

Salam Lin..lama dah tak jenguk Lin.. :D

Lin said...

isabelle,
zeri pun tekejut dengar sara cakap gitu..tahler,taktaula mana sara pandai sgt sebut gitu.hehe

ashnas,
haha memang seram tapi tu yang buat lagi tak sabar tu.

hanz,
hai hanz..aahla, lama kita tak bersapa kat blog kan. :D

Mrs. Eeza Herman said...

chaiyok!!!!
bagus sara nie, siap bg greenlight kt papa mama dia...

Lin said...

eeza,
sara dh kasi greenlight tapi papanye traffic light dok merah lagi ni.haha..mama nye dah warna kuning.kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...