Monday, August 22, 2011

long list

ok..kalau orang lain sibuk dgn shopping list, tapi bebeza dengan aku. list aku semuanya nak memenuhi nafsu anak tekak dan perut semata..
plan nk ke fareeda, shopping tudung pun tah kemana...nak cari jeans raya pun tak jadi (perut dah mula rasa tak selesa), so opt to maternity jeans tapi 2minggu sudah usyar di butik 9months pavillion, takde saiz..so, xpe. tak penting. yg tu postponed after raya pun takpe..nk beli handbag pun cam tak bernafsu sgt..pendek kata, mood raya this year suam² kuku...tapi dr awal puasa aku dah mula mengidam macam² makanan...

KETUPAT PALAS - dah. jauh mencari, jumpa juga akhirnya di param jalan TAR.
RENDANG DAGING - belum. kena tahan sampai pagi raya la jwbnya baru merasa
RENDANG KERANG - dah tapi tak puas lagi. ni pun kena repeat order time raya nanti.
SUP TULANG - dah. semalam balun berketul²..
BEEF STEAK with blackpepper sauce- ok dah.ari sabtu lepas makan di friskies, keramat au2. balun sampai kembung perut
LAKSA JOHOR - dah tapi tak sedap..nak cari yang best macam penah makan kat rumah maksu husband 3tahun sudah.
LAKSA KEDAH - dah tapi tak jumpa yang betul² sedap..
SUP KAKI AYAM - belum. kena order time raya nanti. nak beli kaki ayam banyak² pastu balun puas²..
SAMBAL IKAN BILIS CAIR style arwah mak - dah. kakak buat tapi tu la sambal sket. tak puas makan. tunggu blk kg nila request menu sarapan pagi :)
MASAK LEMAK SIPUT SEDUT - dah.anak buah beli kt param tapi tak sedap! aritu nk masak tak jumpa lak siputnya...tunggu blk kg la kot cari kt sana.

apa lagi? hm..tunggu kt kampung nantila..macam² aku request.hehe

yang aku perasan, pregnant kali ni aku tak suka makan seafood (walhal ketam + udang) la yang paling aku suka..tapi yg aku suka sgt mkn skrg ni DAGING LEMBU.sampai zairee pun pelik. padahal kalau ikutkan burger pun aku akan request burger ayam RAMLY (otai ke ape ke tolak tepi. tak kena dgn standard tekak aku!) hm...agak merisaukan..janganla berat naik mencanak. paling penting, jgn sampai kena high blood pressure dahler..nasib baik aku tak makan DAGING KAMBING. ayam? buat tekak aku kembang lagi adala..kaki ayam tu terkecuali k.hehe

Regards,
Lin

3 comments:

Marsha~ said...

woaaahhh... nasib baik tak puasa ni, kalau tak telan air liur je ni... hehehe

Diyana said...

selera dah kembali eh lin?byk btul list makanan..ehehe. aku skrg dh tak berapa nak lalu makan balik,maybe sebab perut dah sendat.hmm. dok risau ni, puasa berat turun 3 kilo...doktor dah bising..:(

littlehumblelynn said...

salam kenal

bestnya nak raya kan..dlm kepala mmg banyak list nak makan ni..

yg penting adalah lontong/ rendang ayam bonda..

itu wajib ada :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...