Friday, November 25, 2011

tq to enjoybreastfeed.com

lama kan tak membuang duit secara online..
so arini 1st parcel dah terima...
benda yg aku shopping utk baby ni la..

tak beli apa pun. semua nya preparation utk breastfeed nanti..
ganti sparepart spectra 3 yg telah berjasa..dah 3tahun pun umur pam tu
dan beli milk storage..botol mlo yg guna utk sara dulu still boleh recycle. tu pun tak byk dalam 9 botol je (1 botol dah ilang). ni kira stok tambahan la...
sakan beli sampai 30botol semuanya..hehehe

pam pulak bulan 1-2 nanti baru anta servis..

anyway, thanks to enjoybreastfeed.com for their excellent service..cepat betul. semalam bayar, arini dah terima :)
Regards,
Lin

Thursday, November 24, 2011

4 YEARS..

alhamdulillah...hari ini 24-nov-2011 genap 4 tahun kami hidup bersama as husband and wife..
semoga ikatan pernikahan ini kekal ke akhir hayat..
doakan kebahagiaan bersama kami selamanya..

plan nak celebrate kt mana/buat apa pun belum tau..
lagipun banyak lagi urusan penting yang perlu didahulukan..

hadiah anniversary? secara jujur, kami tak pernah menetapkan utk menjadikan pemberian hadiah sebagai 1 perkara yang wajib. tidak perlu membebankan pasangan jika masing² faham ada perkara penting yang perlu didahulukan. aku pun dah biasa. kalau nak beri satu benda tu tak perlu tunggu hari istimewa.. itu pada pendapat aku.pada aku, impian utk memiliki rumah idaman adalah hadiah ulangtahun perkahwinan yang terindah buat kami. :) ini pun sudah memadai..

acara wajib tahunan seperti biasa, aku pun dah menjangka soalan cepu emas dia pagi tadi..'nak makan mana?'

memang hobi tetap dia adalah nak menggemukkan wife dia yg dah memang makin menembun ni..huhu

tak kisahla..makan mi goreng mamak pun ok. lagipun kali ni aku takdela teringin nk makan apa pun..

disini aku catatkan sms paling manis yang aku terima dipagi hari ini..

'Selamat menyambut ulang tahun pernikahan kita yg ke 4 tahun. semoga kita sekeluarga akan bahagia sentiasa dan kehidupan kita dirahmati Allah. Harap kasih sayang kita  akan lebih kuat dan kukuh. Hilangkan perasaan benci didalam diri. semoga ikatan perkahwinan kita kekal hingga akhir hayat. salam sayang dari suamimu. abg sayang ayg dan sara.'
<--baby dlm perut lupa ke?hehe..


Regards,
Lin

Wednesday, November 23, 2011

alhamdulillah.....

alhamdulillah...loan dah approve...but still have many things to do...lecehnya. nk kawin pun tak sesusah macam ni...huhu
dan plg aku tensen, lembab nyala agensi yg satu ni...loan tu approve after 5days aku submit all the complete documents (ape cite? kata boleh approve 24jam jika document lengkap? 1st time aku pegi aritu, terangan direject psl doc tak lengkap!)..and also loan tu approve after aku pegi kaunter tu kali ke-3 utk tny the status..tup2 esoknya approve..hai, agaknya dorg ni punya style 'ketuk macam pahat baru nk begerak ke?'
 
and now still aku tensen psl surat yg dinanti tak kunjung tiba...hm takkan nk tunggu aku call jugak baru nk inform, 'ye puan, surat puan dah ready. puan boleh datang collect arini'..mau ada jugak yg kena 'laser' dgn aku nanti. haish..pelik bin ajaib..kata ada mysms broadcast? until now aku tak receive any sms pun. hehehehe..so sorry la ye, your system still not pro-active yet as u claim.

Regards,
Lin

Thursday, November 10, 2011

selesai sudaaa

alhamdulillah..baru je lepas settle submit 1st loan utk home sweet home kami. Hopefully, takde masalah. Kalau takde aral, dalam masa 24jam akan dapat sms dari BPP.

ok..sedikit snapshot rumah yang kami beli tu..1 row dengan show house ni..opposite mainroad lagi :)

DSC02302.JPG
even jauh dari tempat keja (compare skrg ni yg sekangkangk kera je), tapi tak kisahla..asalkan impian memilik rumah pertama kami tercapai :)

sekarang ni berdebar menunggu result...macam nak tunggu result exam pulak.hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...