Monday, December 5, 2011

shopping utk 2nd baby

hm..dah 24weeks. cepat je masa berlalu..bila dah masuk bulan 12 ni rasa makin hampir dah..pejam celik pejam celik kejap je dah MAC..

utk 2nd baby ni tak lah mcm masa sara dulu. byk yg dh prepare..cuma 1st benda yg aku prepare dan menjadi top priority aku--BREASTFEEDING.

shopping kali ni pun berabis almost 400la utk semua ni (ganti spare part breastpump, nursing bra, milk storage and etc). belum lagi campur estimate kos utk service spectra 3 (RM100). tu pun dlm kepala mencongak nak beli lagi 1 manual pump. tapi syukur alhamdulillah, last weekend kakak aku yg nk tutup kedai tu bagi pam AVENT manual yg still new (baru pakai tak sampai 1year) kat aku... save budget! :)

baju baby yg sara punya masih boleh pakai, dicampur lagi dgn baju² anak kakak aku..gender baby pun tak tau lagi? so part baju² settle.pada aku utk newborn baby ni tak perlu banyak baju...tunggu baby besarlah baru beli lain. dh ada experience, bila dia duduk kt taska esok mmg kena spare byk baju esp bila dia dh start solid food. semua baju memang layak dipakai buang je (comot dgn makanan + bertahi lalatnya..bla bla bla).

cuma skrg ni, yg kami still hunting - STROLLER. stroller sara dulu masih ok, now kakak aku pinjam. tapi tak berapa gemar, stroller tu bulky. tak muat pun masuk bonet kelisa aku yg comel tu. nak cari stroller yang compact dan ringan. harga pulak tak nak lah terlalu mahal sampai cecah ribu²..

dan utk diri sendiri, set besalin. kali ni nak cuba Nona Roguy pulak. cuma tak pasti nk beli complete set atau asing²...ngape aku tak nak set? psl yang set tu minyak herbanika sikit sgt 100ml je..tapi utk minyak baby telon, aku tetap setia dgn AMWAY. cuma pening kepala taktau nk beli kt mana..beli online cm tak worth it je..hehehe. takpe, still ada masa 3bulan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...