Sunday, December 16, 2012

@7Month & 8Month & 9Month

Lama mama tak update ttg damia. Jgn kecik ati ye sayang.
Mama sibuk skrg ni.....
Mama sayang budak sorang ni. Anak mama ni manja gak rupenye. Tapi kdg nmpk tu adik lg byk kena ngalah dr kakak sara.
Okla bebalik pd development damia.
Damia ni tak mcm kakak...ya, every baby is unique.  So development pun tak sama. Damia skrg suka memanjat nk bangun bediri...pd usia 7bulan damia dh blh mengesot. 8bulan damia dah boleh duduk sikit2. 9bulan damia dh boleh memanjat, duduk sepenuhnya dan plg latest this week mama notice damia dh blh merangkak... ;)
Mulut damia tak mcm kakak.  You are quiet person. Ni ape yg mama nmpk from my observation. Damia blh main dgn leka seorg diri tanpa kedengaran sebarang suara.  But, be carefull !!!!!! Once she cried,'mcm nk tercabut anak tekak'. Hehehe. Blh dikatakan damia ni resamble sikap papa kot..pendiam, mudah tersenyum but diam gunung berapi org kate. ;)
Dr segi berat pulak. Even though  berat damia semasa lahir 3.15kg compare dgn kakak sara 2.9kg tapi damia ni mcm petite size. Compare peningkatan berat tu mmg bykla damia jauh ketinggalan dr kakak. Masa damia umur 7mth, berat damia 5.8kg je. Then last checkup masa damia berusia 9mth aritu berat damua 6.8kg. Tgk atas chart yg nurse tu draw memang berat damia naik border line..ini mmg agak merisaukan mama juga. But as long as you're healthy mama takla panic sgt kan.
Okla cukupla dulu..ni pun 2ari mama draft entry ni.hehe...next time mama tulis lg kisah damia ye.


1 comment:

Anonymous said...

Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!
Stop by my homepage ... www.HowToGetPregnantTip.com/Pregnancy-Miracle-Review.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...